Kako smanjiti anksioznost na 3 odmah upotrebljiva načina-kako-hr

Kako smanjiti anksioznost na 3 odmah upotrebljiva načina

Ako mislite da su uzroci vaše tjeskobe i uzrujanosti svugdje oko vas, smirite se jer i lijekovi su također u vašoj blizini. Evo par načina kako si možete pomoći i smiriti se kad se osjećate nervozno, uznemireno ili zabrinuto.

1. Udaljite brige – topla kupka je jedan od najugodnijih i najpouzdanijih načina za smirivanje osjetila. Da pojačate njezin učinak dodajte malo lavandina ulja u kadu da ublaži ono što vas muči. Alternativno možete utrljati malo lavandina ulja na sljepoočnice i čelo te mirno sjedite nekoliko minuta.

2. Dišite polagano i duboko – Nadziranje disanja može pomoći u obuzdavanju anksioznosti. Da biste usporili i produbili disanje, sjednite, stavite jednu ruku na trbuh i lagano udahnite tako da osjetite širenje trbuha pod rukom. Bitno je da ramena miruju. Par sekundi zadržite dah, a nakon toga polagano izdahnite.

3. Popijte nešto što će vas uspavati – npr. čašu toplog mlijeka, stari lijek za nesanicu. U mlijeku ima triptofana, aminokiseline koje se u mozgu koristi u proizvodnji serotonina. Isto tako, tu je i hmelj koji je odgovoran za poseban okus piva, a dugo je poznat po smirujućem djelovanju. Stavite dvije žličice osušene biljke u šalicu vruće vode. Na dan popijte do 3 šalice ovog čaja za smirenje.