sto_je_masturbacija_i_samozdovoljavanje_i_kako_utjece_na_tebe_kakohr

Samozadovoljavanje i umor – kako prečesta masturbacija utječe na čovjeka

Masturbacija je prirodna i zdrava aktivnost za mnoge ljude. Međutim, kao i kod mnogih stvari u životu, pretjerivanje može dovesti do problema.

Ovaj članak istražuje slučaj Vikasa, mladića koji je suočen s ozbiljnim zdravstvenim problemima zbog svoje ovisnosti o masturbaciji.

Što je to masturbacija ili samozadovoljavanje

Masturbacija je uobičajena aktivnost koja se smatra prirodnim i zdravim načinom istraživanja tijela, osjećanja užitka i oslobađanja nakupljene seksualne napetosti.

Prisutna je među ljudima svih pozadina, spolova i rasa, a jedna studija je procijenila da je između 27 do 40 posto žena i 41 do 65 posto muškaraca izvijestilo o masturbaciji u proteklom mjesecu. Unatoč mitovima, masturbacija nema fizički štetne nuspojave.

Međutim, pretjerana ili kompulzivna masturbacija može se smatrati štetnom ili dovesti do drugih problema s mentalnim zdravljem. Općenito, masturbacija je zabavna, prirodna i zdrava aktivnost koja može donijeti brojne potencijalne zdravstvene koristi.

Vikasova priča

Vikas, 21-godišnjak koji je započeo svoju karijeru u multinacionalnoj kompaniji, suočavao se s ozbiljnim problemima zbog svoje ovisnosti o masturbaciji. Iako je bio mentalno motiviran i ambiciozan, fizički je bio iscrpljen i umoran.

Simptomi i posljedice

Vikasovi simptomi bili su ozbiljni. Osjećao se umorno, bezvoljno i pospano. Imao je problema s koncentracijom, a njegovo zdravlje bilo je ozbiljno narušeno. Njegova ejakulacija bila je nekontrolirana, a imao je i problema s zadržavanjem urina.

Uzrok

Lako dostupan sadržaj za odrasle na internetu bio je glavna prepreka Vikasu da se riješi ove navike. Svaki put kad bi pokušao prestati, bio bi ponovno iskušan i vratio se svojoj ovisnosti.

Liječenje

Vikas je posjetio kliniku dr. Amita Nalea, seksologa, u stanju potpune iscrpljenosti. Nakon konzultacija i fizičkog pregleda, dr. Nale je savjetovao Vikasa o važnosti sjemena u tijelu i lošim učincima ovisnosti o pornografiji. Vikasu su propisane mentalne vježbe i lijekovi za oporavak od štete koja je već učinjena.

Oporavak

Vikas je religiozno slijedio liječenje i osjetio pozitivne promjene u svom tijelu. Nakon dva mjeseca liječenja, bio je potpuno u redu. Danas je pun samopouzdanja i spreman za brak.

Zaključak

Vikasova priča je svjedočanstvo o tome kako ovisnost o masturbaciji može imati ozbiljne posljedice na fizičko i mentalno zdravlje. Također pokazuje da je uz pravilno liječenje i podršku moguće prevladati ovu ovisnost.

Ako se suočavate s sličnim problemom, važno je potražiti stručnu pomoć. Ovisnost o masturbaciji nije nešto što treba uzeti olako, a pravilno liječenje može vam pomoći da povratite kontrolu nad svojim životom i zdravljem.

Ovaj članak temelji se na iskustvu dr. Amita Nalea, seksologa, koji je pomogao Vikasu da prevlada svoju ovisnost o masturbaciji i vrati se zdravom životu. Njegova priča služi kao podsjetnik da je ovisnost o masturbaciji stvaran problem koji može imati ozbiljne posljedice, ali također i da je moguće prevladati ga uz pravu pomoć i podršku.

Izvor: Practo.com