kako-se-najlakse-rijesiti-celulita-borba-s-celulitom-kako-hr

Kako utjecati na smanjenje celulita uz pravilnu prehranu i vježbanje

Celulit se odnosi na salo koji gura vezivno tkivo kože, što rezultira u neravnom, poput „svježeg sira“ izgledu. Većinom žene, a i neki muškarci imaju celulit.

Iako postoje mnoge kreme i postupci koji tvrde da biste se mogli riješiti celulita, jedina dokazana metoda za smanjenje celulita je uvrštavanje pravilne prehrane i vježbanje. Neki ljudi imaju više celulita od drugih, što je stvar genetike i možda se nikada ne riješite celulita u potpunosti, no možete smanjiti njegovu vidljivost. U nastavku pričitajte kako:

Stvorite rutinu vježbanja

Stvorite rutinu vježbanje i držite je se za dugoročno smanjenje celulita.

Cilj je napraviti kombinaciju visokog intenziteta kardiovaskularne aktivnosti plus treninga snage u 30 minuta, barem tri puta u tjednu. Kardio vježbe sagorijevaju vaše kalorije i podižu vaš metabolizam, što zauzvrat sagorjeva više kalorija tijekom cijelog dana.

Trening snage poboljšava mišićni tonus i pomaže vas osloboditi od celulita – naboranog izgleda. Prema studiji u časopisu Glamour, 75 posto žena koje je 20 minuta vježbalo kardio-trening i trening snage, kroz tri dana u tjednu primijetilo je dramatično smanjenje celulita.

Razgovarajte s osobnim trenerom kako biste razvili rutinu treninga i vježbi za snagu. Možete raditi ciljane vježbe za određena područja gdje imate više celulita, poput celulita na stražnjici ili gornjim bedrima.

Kao i uvijek, posavjetujte se s liječnikom prije konstantnog treniranja.

Također, pobrinite se da ubacite dodatne vježbe u vaš život, poput vožnje bicikla i dužeg hodanja. Probajte promijeniti svoje dnevne navike i što manje se koristite dizalom, automobilom, javnim prijevozom, kada god je to moguće.

Pravilna prehrana za smanjenje celulita

Pravilna prehrana i redovito vježbanje idu „ruku pod ruku“. Ako želite osjetiti ozbiljno smanjenje celulita, morate učiniti dvije stvari: jesti zdravo i redovito vježbati. Umjesto dijeta, koristite zdravo razumski pristup za jelo.

Jedite više malih obroka dnevno umjesto tri velika. Naučite vaš metabolizam na doručak svaki dan i nikad ne preskačite obroke.

Izbjegavajte hranu zasićenu masnoćama, kolesterol, šećer i hidrogenirano ulje. Sve to vodi povećanju tjelesne mase, što dovodi do celulita.

Uvrstite u prehranu mnogo voća i povrća, cjelovitih žitarica, mahunarka i namirnica s visokim postotkom proteina. Provjerite da unosite manje kalorija nego što ih sagorijevate, ali nemojte se ograničavati u obrocima. Kada vježbate, vaše tijelo treba kalorije i hranjive tvari za energiju i hranu.

Ana Janušić