kako-se-najbrze-rijesiti-celulita-rijesite-se-narancine-kore-borba-protiv-celulita-kako-hr

Borba protiv celulita uz vježbanje | Riješite se narančine kore

Celulit ili “zarobljene” masnoće kojih se nikako ne možete riješiti bez obzira kako jako to pokušavali, se vjerovali ili ne može “izgoriti” kroz specijalne vježbe. Vježbe tog tipa preporučaju mnogi saloni ljepote, pa čak i dermatolozi.

Većina žena u svijetu ima problema s celulitom, pa čak i najveće ljepotice koje gledate u najpopularnijim filmovima. Upravo zato, sve više i više zdravstvenih klinika, salona ljepote i fitness centara nudi tretmane za rješavanje tog problema, kako bi bez nedostatka sampouzdanja šetali plažom na godišnjem odmoru.

Borba protiv celulita uz vježbanje

Kada se vježbe za borbu protiv celulita ukomponiraju u dnevni plan s redovnom zdravom prehranom te detoksikacijom organizma, koja je od iznimne važnosti, vježbe mogu reducirati ili u potpunosti ukloniti celulit. Najsigurniji i najbrži način da uklonite celulit je izgradnja mišićne mase! Za svakih 0.5kg mišićne mase u vašem tijelu izgorit ćete  50 dodatnih kalorija više, iz razloga jer je vaša muskulatura povećana i zahtjeva više kalorija.

Kardio, kardio, kardio

Idealne vježbe za borbu protiv celulita su i kardiovaskularne vježbe kao:

  • brzo hodanje
  • trčanje (preporuka po npr. šumi radi mekanijeg tla i svježeg zraka)
  • plivanje

Uz takve aerobne vježbe obavezno uključite i anaerobne vježbe koje se fokusiraju najviše na vaše bokove, bedra i mišiće stražnjice. Vježbe tog tipa će vam na najbolji način objasniti svaki trener u fitness centru. Borba protiv celulita može započeti treningom, a neke od izrazito kvalitetnih vježbi pogledajte OVDJE.

Anticelulitne kreme

Dok same po sebi i bez gore navedenih vježbi neće puno utjecati na gubitak celulita, anticelulitne kreme su dobar izbor ako ih ukomponirate zajedno s vježbama. Na tržištu postoje različite kreme, a koja je najbolja za vas prepuštamo vama na izbor.

Vrijeme je za trening i nemojte odustati!

Ana Janušić