Kako odabrati lokot Kupnja lokota

Kako odabrati lokot | Kupnja lokota

Lokot je odvojiva brava s pomičnom spojnom karikom koja obično ima preklopac i rezu za zaključavanje. Snaga preklopca i reze je važna: ako se reza može prepiliti lučnom pilom za metal ili rezačem, lokot je beskoristan.

Lokoti se jako razlikuju po cijeni i kvaliteti. Odlučite se treba li vam lokot samo kako biste odvratili potencijalne provalnike ili želite jak lokot kako biste spriječili ulaz u garažu ili radionicu.

Jednostavno sredstvo za odvraćanje provalnika

Odaberite lokot s »verthajm« mehanizmom ili kombinacijski tip lokota. »Verthajm« lokot otvara se ključem i što je više zapornih poluga u mehanizmu, to je bolje jer se lokot teže može obiti. Lokot može biti automatski (pritiskom se zatvara bez ključa) ili običan, pri čemu vam je ključ potreban kako za otvaranje, tako i za zatvaranje.

Za vanjsku uporabu odaberite lokot otporan na hrdu s kliznim poklopcem koji prekriva ključanicu i tako je štiti od prodiranje vode.

Kombinacijski lokot nema ključ, nego se otvara i zatvara pomoću okretnih valjčića, brojčanika ili nizom poluga kojima se namješta određena kombinacija brojeva.

Pratite nas na društvenim mrežama

Ne budite sramežljivi, pridružite se Kako.hr zajednici, svaki dan naučite nešto novo i podijelite svoja znanja s drugima.