efektivna web stranica

Kako povećati povećati profit s efektivnom web stranicom

Danas je izrazito važno biti na Internetu. Internet je ključan alat promocije, a web stranica je ogledalo tvrtke. Web stranica je primarno mjesto prikazivanja vaših PROIZVODA i USLUGA, a dojam koji će vaši budući klijenti steći o vašem poslovanju mora biti na prvom mjestu. Kada se potencijalni kupac interesira o vama, informaciju mora dobiti odmah, te u “kratko i jasno” obliku. Kupci danas istražuju na internetu, vjeruju informacijama koje tamo pronađu. Budite prvi na Internetu – istaknite se!

VAŽNOST WEB STRANICE I NJENA PROMOCIJA

Evidentno je da većina poduzeća danas zna kako je iznimno važno biti na Internetu – bilo to kroz vlastitu web stranicu ili kroz prisutnost na Facebook-u ili Twitter-u. Ipak, ako niste dovoljno prisutni na Internetu velika je vjerojatnost da upravo ovog trena vaše poslovanje gubi fokus i vrijednost, a kupci vas redovito zaobilaze s obzirom da im je put do vaših vrata nepoznat. Koji su najbitniji elementi vaše web stranice koji će pojačati efekt vidljivosti?

NAVIGACIJA

Organizacijska i navigacijska shema vaše web stranice ultimativno može biti razlika između posjetitelja koji ostaju na vašem “sajtu” ili posjetitelja koji odlaze na stranicu vašeg konkurenta. Važno je da vaša navigacija posjetitelju znatno olakšava pronalazak informacije koje je u samom početku tražio i to u svega nekoliko klikova. Odvojite više vremena i napravite taj veliki korak prema efektivnosti.

ESTETIČNA PRIVLAČNOST

Sljedeći bitan element je estetika. Ako je vaša web stranica previše “opterećena” s nabacanim slikama, linkovima i neorganizacijom, znatno će umanjiti njenu privlačnost i uporabljivost, te će u isto vrijeme limitirati potencijal i efektivnost gubitkom vaših posjetitelja koji su samo “pokucali na vrata” vašeg web-a. S druge strane, ako je vaša stranica prejednostavna i izgleda kao da je dizajn “izbacio Ivek s 3. kata” također ste u opasnosti od gubitka potencijalnih kupaca. Dobar i privlačan dizajn će vam dati snažnu prednost nad ostalim online natjecateljima.

SNAŽNA PORUKA

Efektivna web stranica će u samom startu korisniku reći koja je njena svrha, te zašto je on/ona ovdje, tko ste vi i što predstavljate i ono najbitnije; što imate u ponudi i s kojim benefitima.

INTUITIVAN DIZAJN

Jedan od najsnažnijih elementa efektivne web stranice je njena intuitivnost. To znači da svaka stranica mora biti dizajnirana na način da posjetitelja  privuče i zadrži, a u isto vrijeme olakša navigaciju uz predočenje kompletne informacije o proizvodu ili usluzi koju nudite. Dobar primjer je prikaz trake “OSTALIH PROIZVODA KOJI BI VAS MOGLI INTERESIRATI”. Intuitivna web stranica ne smije imati “slijepu ulicu” koja korisniku ne ostavlja previše opcija – pronađite način da korisniku pružite neograničeni izvor informacija i poveznica prema asortimanu vaših proizvoda ili usluga. Takav korisnik će sigurno tako postati i vaš KUPAC!

Sad znate 4 najbitnija elementa efektivne web stranice i prisutnosti na Internetu. Uzmite si vremena, pregledajte vašu web stranicu i poduzmite korake kako bi što više posjetitelja “pretvorili” u KUPCE.

Ako si date vremena i malo truda i pronađete kvalitetne tvrtke koje se bave SEO-m, te određeni dio budžeta uložite i u tako nešto, veliki je plus i garantirano će vam pomoći da se pronađete još više na Internet tražilicama.

ONLINE SERVISI I ALATI – PROMOCIJA PROIZVODA I USLUGA

Na Internetu postoji mnogo servisa i alata koji mogu znatno povećati vidljivost vaše web stranice kroz Google pretragu traženog PROIZVODA ILI USLUGE. Takvi servisi rješavaju probleme pretraživanja na web-u, a to je problem već jako dugo vremena. Nije dovoljno da samo imate web stranicu, već je važno da se do vaše web stranice dođe kroz pretragu određenog PROIZVODA ILI USLUGE u nekoj od tražilica (Google, Yahoo, Bing…)

Recimo da neki korisnik na Google-u traži “savršeni poklon za Valentinovo” ili “gdje kupiti najbolji poklon za Valentinovo”. Rezultati će biti i više nego poražavajući; zastarjeli, netočni ili u potpunosti nerelevantni. Danas su korisnici sve napredniji i u Google upisuju cijelu liniju pretrage dok su riječi GDJE i KAKO najčešće upisivane riječi u Internet tražilicama.

Google se oslanja na fino podešene upite kako bi predočio najbolje rezultate – korisnici nisu “namješteni” na taj način. Google je na taj način odličan alat za oglašavanje kroz npr. Google oglase, no “porazgovarate” li s Google-om na način na koji to radite sa svojim prodavačem u lokalnom dućanu, Google neće znati GDJE i KAKO dalje.

Ako netko već zna za vas i vašu ponudu onda je korisniku dovoljno da upiše direktan link vaše web stranice. Ali što je s onima koji plivaju u mraku? Upravo te potencijalne kupce na vašu web stranicu morate dovesti kroz neki ONLINE servis kojemu je core business promocija na Google-u kroz pretragu ASORTIMANA proizvoda i usluga.

Jedan od takvih servisa na hrvatskom tržištu je portal www.gdje.hr koji svojom lokacijskom domenom GDJE.hr garantira primarne pozicije na Google-u kod pretrage PROIZVODA i USLUGA – i to zahvaljujući imenu domene; GDJE. Kroz NEOGRANIČENI upis ključnih riječi (bile to cijele linije upita, kratke ključne riječi, pa čak i kompletne “lager liste” proizvoda ili usluga), SLIKA i AKCIJA, GDJE.hr će vas prikazati na primarnim Google pozicijama.

Na taj ćete način svoje poslovanje predstaviti ciljanoj publici, a doseg od 2 milijuna hrvatskih korisnika garantira odličnu vidljivost. Uz sve to, Google mape implementirane u ovom servisu će kroz PLANIRANJE RUTE korisnike dovesti direktno do vaših vrata.

TON, KAMERA, AKCIJA

I na kraju, nemojte zaboraviti na AKCIJE i njihovu dodatnu promociju. Akcije su u današnje doba “rata za kupce” odličan način da akvizirate kupca, a da li ćete ga zadržati ovisi samo o vama. Stoga se nemojte bojati spustiti cijenu s vremena na vrijeme. Dodana vrijednost je u tome da sada kupac zna za vas, a vjerojatnost da će za vas saznati i široki krug njegovih ili njezinih prijatelja je velika.

Pogledajte sve članke u kategoriji EDUKACIJA