Kako se boriti protiv celulita Kako se rijesiti celulita

Kako se boriti protiv celulita | Kako se riješiti celulita

1. Kako biste smanjili celulit, pijte puno vode. Najmanje 2l dnevno. Time ćete izbaciti toksine i pomoći boljoj tjelesnoj regulaciji.

2. Vježbajte kako biste smanjili celulit. Čak će i malo svakodnevne vježbe pomoći, ali pokušajte svaki drugi dan imati snažne treninge koji uključuju trčanje, čučnjeve, iskorake i sl. vježbe.

3. Promijenite vašu prehranu. Trebali biste smanjiti masnoće, šećer i unos kalorija i fokusirajte se na hranu koja sadrži anti-celulitne sastojke zajedno sa antioksidansima kao što su:

– Šparoge
– Avokado
– Banane
– Grah
– Bobičasto voće
– Posije i zobene pahuljice
– Brokula
– Agrumi
– Orašasti plodovi
– Plava riba: losos, srdele, tuna, pastrva, haringa, brancin, skuša
– Luk
– Kruške
– Ananas
– Lubenica

Uključite što više ove tipove hrane u vašu dijetu kako biste smanjili celulit. Kao dodatak vašoj dijeti, jedite više bjelančevina i vlakana. Bjelančevine pomažu učvrstiti mišiće koji mogu držati masnoću na mjestu i smanjiti učinak celulita.

Jedite u prosjeku 0,8 grama po kilogramu tjelesne mase ako ste umjereno aktivna osoba, i 1-1.2 gram po kilogramu tjelesne mase ako ste vrlo aktivni.

4. Uzimajte vitamine. Dodajte sljedeće vitamine vašoj prehrani:
Kalcij : Za smanjenje tjelesne masnoćeGama linolenska kiselina: Pomaže sagorijevati više kalorijaKalij: Pomaže u borbi protiv zadržavanja tekućineJod: Pomaže potaknuti spor metabolizamLikopen: Važan antioksidansMagnezij: Pomaže u borbi protiv stresa Selen: Poboljšava djelovanje vitamina C i E i beta karotenaVitamin B6: Odličan tekući boracVitamin C: Snažan detoksikator i pomaže u jačanju kožeVitamin E: Poboljšava cirkulaciju i bitan je za zdravu kožuEsencijalne masnih kiseline. Uzimajte riblje ulje ili laneno ulje dodatak koji može poboljšati teksturu kože i ten u roku od 2 mjeseca korištenja.

5. Vašoj dijeti dodajte anitoksidanse. Najbolji antioksidansi u borbi protiv celulita su: bobičasto voće, čaj od metvice, ko-enzim Q10, ekstrakt crnog papra, bijeli papar, ekstrakt korijena cimeta, luk, klinčić, češnjak i đumbir.
Zeleni čaj je također odličan antioksidans koji dokazano poboljšava sagorijevanju kalorija i pomaže u borbi protiv celulita.

6. Istrljajte tijelo četkom. Kupite čekinjastu četku i svakodnevno ju koristite prije tuširanja. Počnite od stopala i radite duboke i duge poteze prema srcu sa fokusom na problematična područja. To poboljšava cirkulaciju koja
smanjuje nastanak celulita. Možete sami napraviti piling od taloga kave.

7. Masirajte se. Ukoliko si ne možete priuštiti odlazak u kozmetički salon, masirajte se same anticelilulitnim kremama ili uljima. Masaža je vrlo bitan faktor kod borbe protiv celulita jer poboljšava cirkulaciju i time eliminira masne naslage.

8. Povrh svega, volite svoje tijelo. Brinite se za njega najbolje što možete i nemojte se zabrinjavati ako imate nekoliko rupica na guzi.