morska bolest

Kako pobijediti morsku bolest | Kako liječiti bolest putovanja

Morska bolest je vrsta bolesti kretanja i kao sve vrste bolesti kretanja može uzrokovati vrtoglavicu, povraćanje, glavobolju, znojenje i obično osjećaj dezorijentiranosti. Ali, jednom kada osjetite da imate morsku bolest, obično je prekasno da bi nešto poduzeli. Zato je najbolje da pratite ove korake kako bi pobijedili morsku bolest prije nego što se maknete s kopna.

Morska bolest nije bezazlena, kao što mnogi smatraju, a u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta za olakšanje i ublažavanje simptoma.

1. Pripazite na prehranu nekoliko dana prije nego što idete na put. Klonite se masne hrane i alkohola tako da započnete putovanje s jakim želucem. Isto tako, pojedite prije nego što idete na brod kako bi izbjegli simptome morske bolesti.

2. Ako znate da patite od morske bolesti, uzmite lijek protiv morske bolesti, kao što su Dramina ili vitamin B6 ili stavite skopolaminski flaster prije nego što se ukrcate na brod. Tako, lijek ima vremena ući u vaš krvotok prije nego što je potrebno. Proizvode možete kupiti u ljekarnama.

3. Koristite akupresurne narukvice, koje ciljaju na akupunkturne točke na vašem zglobu.

4. Ako usprkos svim mjerama opreza svejedno imate morsku bolest, sjednite na palubu blizu sredine broda, koji je najstabilniji dio, i koncentrirajte se na neku daleku točku na horizontu. To će vam pomoći da uravnotežite bilo kakvu dezorijentaciju koju možete doživjeti kad plovite.

5. Kako biste smirili želudac, jedite slane zalogaje i popijte đumbirovo pivo. Legnite i zatvorite oči.

6. Ako se ne osjećate dobro, ne gledajte televiziju i ne krećite se previše. Morska bolest je uzrokovana nedostatkom ravnoteže tako da će kretanje, ili gledanje nečeg što se miče, pogoršati stanje.