trebate-li-stalno-imati-ukljucen-vpn-odaberite-hide-me-vpn-kako-hr

Trebate li stalno imati uključen VPN? Odaberite hide.me VPN

Kratak odgovor je: Da, trebali biste stalno držati svoj hide.me VPN uključen. Šifriranjem prometa koji šaljete i primate, VPN-ovi mogu spriječiti da napadač presretne vaše osobne podatke.

Ovi podaci uključuju vašu povijest pregledavanja weba, fizičku lokaciju, IP adresu i još mnogo toga. U svakom trenutku kada se povežete s internetom bez VPN-a veća je vjerojatnost da će tim osobnim podacima pristupiti treće strane, a vi ste ranjiviji na kibernetičke napade.

Zašto biste trebali ostaviti svoj VPN uključen?

Ako svoj VPN ostavite uključenim, služit će vam kao pasivna obrana 24/7 od bilo koga tko pokuša pristupiti vašim podacima. Bilo da radite, spavate ili šećete psa, uvijek uključeni VPN može pomoći u sprječavanju potencijalnih napada. Dok pregledavate, također povećava vašu privatnost i pruža neograničen pristup cijelom internetu.

Jeste li znali da VPN aplikacija poput hide.me štiti vašu online sigurnost?
Preuzmi hide.me VPN

Kako držati VPN stalno uključenim?

Iako vam održavanje VPN-a uključenim pruža stalnu zaštitu, najbolji način da to učinite ovisi o vašoj situaciji:

Korištenje hide.me VPN aplikacije

Na svom telefonu, tabletu ili računalu možete jednostavno uključiti svoju hide.me VPN aplikaciju i ostaviti je da radi cijelo vrijeme. Većina aplikacija ima opciju automatskog uključivanja VPN-a kada uključite svoj uređaj, a neke čak imaju mogućnost prekidanja vaše veze s internetom ako se VPN prekine. To osigurava da vaš promet nikada neće biti nezaštićen.

Korištenje VPN usmjerivača

Kada ste kod kuće, imate mogućnost korištenja VPN-a na svom Wi-Fi usmjerivaču. To bi moglo doći u obliku VPN softvera instaliranog na kompatibilnom usmjerivaču.

Korištenje VPN-a na vašem usmjerivaču znači da svaki uređaj spojen na Wi-Fi, od pametnih televizora do glasovnih asistenata i vašeg telefona, uživa u svim prednostima VPN-a, uključujući promjene lokacije i jaku enkripciju. Uz VPN usmjerivač, nema potrebe da se sjećate spojiti se na VPN svaki put kada koristite uređaj. Samo ostavite VPN uključen i koristite ga kao bilo koji Wi-Fi usmjerivač.

Moglo bi vas zanimati: Što je privatnost podataka i zašto je važna?

Kada uključiti VPN

Iako je dobra ideja držati svoj VPN u stalno uključenom stanju, postoje određeni trenuci kada je VPN enkripcija još važnija.

1. Tijekom online bankarstva

Kada bankujete putem interneta, pristupate osjetljivim podacima kao što je broj vašeg bankovnog računa. Iako vaša bankarska usluga može imati jake metode provjere autentičnosti, još uvijek postoji mogućnost da treće strane presretnu podatke napadom čovjeka u sredini i zabilježe te podatke. hide.me VPN veza uklanja ovu mogućnost kodiranjem podataka koje šaljete online na VPN poslužitelj.

2. Tijekom online kupovine

Kada kupujete putem interneta, morate dati podatke o kreditnoj kartici ili barem vjerodajnice za PayPal. Baš kao i kod internetskog bankarstva, ove informacije također mogu presresti treće strane.

Ovo je osobito važno kada koristite aplikaciju za kupnju. Često pohranjuju podatke o vašoj kreditnoj kartici, podatke o računu i povijest transakcija. Ako aplikacija nije šifrirana, lako je pristupiti podacima koje šalje. Ako svoj hide.me VPN ostavite uključenim, možete spriječiti treće strane da presretnu ove podatke.

3. Tijekom korištenja javnog Wi-Fi-ja

Kada koristite javnu Wi-Fi pristupnu točku, tko god pruža Wi-Fi ima pristup istim informacijama koje bi ISP normalno primio. S njuškalom paketa i oni bi mogli dobiti pristup vašoj povijesti pregledavanja, preuzimanjima i još mnogo toga. Javne hotspot točke također su ranjivije na napade tipa “čovjek u sredini”, osobito ako pružatelj usluge ne promijeni administratorsku lozinku usmjerivača s tvornički zadane.

Održavanje VPN-a uključenim štiti vas od obje ove ranjivosti. VPN-ovi kriptiraju vaše internetske podatke, što otežava pružateljima usluga pristupnih točaka i potencijalnim interloperima da vide vašu aktivnost, čak i uz njuškanje paketa.

4. Tijekom posjećivanja nezaštićenih web stranica

Do sada većina web stranica koristi HTTPS, koji nudi veću sigurnost. Znat ćete da web stranica koristi HTTPS ako pored URL-a vidite simbol lokota. Ali još uvijek ima dosta web-mjesta koja koriste manje siguran HTTP protokol. Iako vam savjetujemo da napustite to mjesto, jer vjerojatno nije dobro održavano i osjetljivo na napade, drugo rješenje je da uključite svoj VPN.

Čak su i dobro poznate stranice i usluge napravile početničku pogrešku slanjem podataka putem HTTP-a, uključujući Tinder i Clubhouse, pa je idealno koristiti samo VPN kad god ste na mreži.

5. Tijekom korištenja peer-to-peer mreža

S porastom Web3, sve veći broj usluga se isporučuje na peer-to-peer mrežama. To znači da umjesto da svoje osobne podatke dijelite s jednom organizacijom, dijelite ih s tisućama drugih korisnika. Primjeri uključuju torrenting i dijeljenje datoteka. Korištenje takvih usluga ugrožava vašu privatnost jer bi vas drugi mogli lako identificirati po vašoj IP adresi.

VPN povećava vašu anonimnost dajući vam IP adresu koju dijele brojni korisnici.

6. Kada ste unutar vatrozida

Postoje trenuci kada se iz ovog ili onog razloga nađete kako pristupate internetu unutar vatrozida, na primjer, ako Wi-Fi u vašoj školi ili uredu blokira popularne stranice društvenih medija ili usluge strujanja radi očuvanja propusnosti. Vatrozidi rade tako da otkrivaju i blokiraju promet s određenih IP adresa i portova.

Međutim, kada ste na VPN-u, Wi-Fi operater ne može vidjeti čemu pristupate i stoga to ne može blokirati. Tako da možete slobodno strujati i pomicati se.

7. Kada putujete

Putovanje na novu destinaciju je uzbudljivo. Manje je uzbudljivo otkriti da ne možete pristupiti svojoj omiljenoj emisiji ili čak svom bankovnom računu. To se događa jer neke usluge blokiraju pristup na temelju vaše lokacije. Neke zemlje također cenzuriraju popularne stranice i usluge poput Googlea i WhatsAppa.

Ako svoj hide.me VPN ostavite uključenim, činit će se da se nalazite negdje drugdje, što vam osigurava pristup uslugama koje volite.

8. Kada je vaša propusnost smanjena

Kako bi sačuvali propusnost, ISP-ovi mogu usporiti određene vrste web prometa kao što su strujanje ili igranje , to se zove prigušivanje. To bi moglo dovesti do sporog učitavanja, posebno tijekom sati najvećeg opterećenja. Kad držite svoj hide.me VPN uključen, ISP-ovi ne mogu vidjeti vašu aktivnost i stoga neće usporiti vaš promet na temelju onoga što radite.

FAQ: o tome da VPN ostane uključen

Što se događa kada se hide.me VPN prekine?
Kada se VPN prekine, vaša stvarna IP adresa i lokacija vidljive su web stranicama koje posjećujete. Trećim stranama također postaje lakše prisluškivati ​​vašu vezu putem napada čovjeka u sredini. Značajka hide.me VPN prekidača za isključivanje umanjuje ove rizike privatnosti onemogućavanjem cjelokupnog internetskog prometa kada se VPN nenamjerno prekine.
Možete li ostaviti svoj VPN uključen cijelo vrijeme?
Sve dok imate VPN koji pruža neograničenu propusnost, možete ostaviti svoj VPN uključen na neodređeno vrijeme. Zapravo, time ćete svom uređaju osigurati stalnu zaštitu.
Kako da spriječim da se moj VPN isključi?
Možete izgubiti svoju VPN vezu iz više razloga.

  1. Vaš Wi-Fi ili mobilni signal previše je nestabilan
  2. Izgubite internetsku vezu (npr. kao kad uđete u dizalo)
  3. Dosegli ste ograničenje uređaja svoje VPN usluge
  4. Vatrozidi i antivirusni softver blokiraju korištenje VPN-a

Iako možete rješavati svaki od tih problema pojedinačno, uvijek postoji mogućnost neočekivanog gubitka veze.

Volimo vam donositi nove sadržaje i vjerujemo da će vam pomoći da budete sigurniji na internetu. Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima. hide.me VPN pruža naprednu online sigurnost i vašu online privatnost čuva šifriranjem podataka, bez obzira jeste li kod kuće, na poslu ili negdje u javnosti.

hide.me VPN štiti vaše podatake od 2012.! Vratite svoju slobodu i online sigurnost uz našu aplikaciju:

Preuzmi hide.me VPN

Marin Zoric